14 maj 2016
09:00

Stureby SK Vit

Referat: Mälarhöjden IK Fotboll 2 - Stureby SK Vit

Det blev en riktigt svängig match på Hägerstensåsens BP i den något kyliga vårluften. Spelmässigt var det klart övertag för söders blå i den första halvleken och utdelningen i form av 1-0 kändes både rättvis och logisk. Motståndarna var dock inte ofarliga när de bröt sig fram med fysiskt och rakt spel och precis innan halvtid kom kvitteringen till 1-1.

Vi pratade i halvtid om att våga ligga bredare med yttermittfältarna och utnyttja de fina ytor som bjöds på kanterna. Förutom att planen var liten så mötte vi också en motståndare som låg extremt centrerat och spelade tufft i mitten. Vi pratade också om att kliva in lite tuffare i närkamperna och att skjuta mer i trängseln.

Det blev dock en tuff start på andra halvlek när ett skott smet in till 1-2. Därefter inleddes dock en stark SSK-period där vi också gjorde det vi hade pratat om. Två gånger tog vi oss fram på kanterna och avlossade skott och vips var vi i ledning 3-2! När vi sedan fick en frispark som trycktes in med ett fint skott var saken klar. Att det sedan blev ett reduceringsmål precis innan slutsignalen var av akademisk betydelse. Segern till söders blå med 4-3!

I en match präglad av kamp var det härligt att se tjejernas fina inställning matchen igenom. De gånger vi fick loss bollen och använde kanterna visade tjejerna också att det finns ett större spel i kroppen.